Zwemles (0 tot 4 jaar).

Wanneer uw kind 6 weken is kunt u starten met de eerste zwemles. U zwemt samen met de kleine onder begeleiding van een zweminstructrice met als doel de zelfredzaamheid van uw kind te bevorderen. Door vroeg te beginnen vermijd je waterangst en zal uw zoon of dochter gemakkelijk doorstromen naar de zwemles voor het A diploma. Ook biedt de zwemles een therapeutische werking voor u en uw kind waardoor de vertrouwensband zal worden versterkt. Het warme water (30°C) heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen zoals bevordering van de motoriek, de oriëntatie, de coördinatie en de oefening van de ademhaling. De resultaten zijn er dan ook naar. Al heel jong leert het kind hoe het kan overleven, als het (on)vrijwillig te water raakt.

De lesduur is 30 minuten, daarna kunt u nog heerlijk 15 minuten met uw kind recreëren in het comfortabele water van De Sportmakelaar.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Lestijden: Woensdag & Vrijdag.

0 tot 1 jaar           09.15 – 09.45 uur
1 tot 2 jaar           10.00 – 10.30 uur
peuters 2 jaar       10.45 – 11.15 uur
peuters 3 jaar       11.30 – 12.00 uur 

klik hier voor de tarieven van voorbereidend zwemmen (0 tot 4 jaar).Zwemmen met je baby: wat heb je allemaal nodig?

Als je gaat zwemmen met je baby, dan zijn de volgende spullen handig om mee te nemen in de luiertas:

  • Allereerst heb je een zwemluier nodig die heel goed aansluit. Doe deze luier echter pas om vlak voordat jullie het water in gaan. Zwemluiers absorberen niet zoals normale luiers, maar houden wel de ontlasting vast.
  • Wij zorgen voor de zwemvleugels en andere drijf middelen.
  • Na het zwemmen hoef je bij ons niet meteen onder de douche. Wij hebben zout verwarmd water waardoor je baby niet in aanmerking komt met chemische stoffen. Daarom kan je gelijk afdrogen met een fijne handdoek.
  • Het water in het zwembad kan niet tegen baby olie of bodylotion, deze pas aanbrengen na het zwemmen.
  • Er zijn babytafels en aankleedkussens aanwezig.
  • Sommige kleintjes zijn hongerig na het zwemmen, het kost ze immers veel energie. Neem daarom ook altijd wat te eten of drinken mee, afhankelijk van de leeftijd van je kleintje.

Een eerste keer zwemmen kan best spannend zijn.  Je moet jezelf ook drogen en aankleden en ondertussen alles voor je kleintje doen. Neem daarom bij aanvang gerust iemand mee en maak er meteen een gezellig uitje van!